Stand out & fit in.

Mensen, zo luidt terecht het cliché, maken het verschil. Dit is bij Procurance zeker zo. Vooral de manier waaróp wij voor u op het gebied van inkoop het verschil maken. Onze mensen zijn uitstekend opgeleid, minimaal op HBO niveau, aangevuld met relevante vakopleidingen. Zij hebben ruime inkoopervaring in de publieke en private sector en nemen ook kennis uit andere disciplines mee. Wat onze mensen absoluut onderscheidt is hun persoonlijkheid en sociale en communicatieve vaardigheden. Wij horen regelmatig van onze klanten, dat we ‘sprankelen’, dat we ‘verfrissend’ zijn in inkoopland. Dit zorgt ervoor dat we makkelijk aansluiting vinden bij en verandering kunnen realiseren met alle betrokkenen.

 

Robin van de Graaf

Van jurist naar inkoopadviseur. Deze stap heeft Robin weloverwogen en in overleg met Procurance succesvol gezet. Waarom zullen mensen zich misschien afvragen. Het antwoord is simpel: Robin wil zaken verbeteren! Dit is ook het antwoord wat hij zal geven, wanneer mensen hem vragen: ‘wat maakt inkoop nou zo leuk?’
Bij de start van zijn dag stelt Robin zich de vraag: ‘hoe kan ik het vandaag beter doen?’ Met deze instelling benadert hij ook alle vraagstukken op het gebied van inkoop die de revue passeren. Vanzelfsprekend worden deze dan ook vanuit allerlei verschillende perspectieven onderzocht, waarna een weloverwogen antwoord volgt. Zonder de stakeholders uit het oog te verliezen, gaat Robin resultaatgericht te werk met het volgende doel: “Inkoop optimaliseren en kwaliteit voor een goede prijs inkopen”. Om het dit te bereiken weet hij uit ervaring dat helder communiceren een must is. Zijn dienstverlening stemt Robin hier dan ook op af!

Lotte van Weert

Een nieuw gezicht bij Procurance, dus reden om mezelf even voor te stellen! Mijn naam is Lotte van Weert, inkoopadviseur bij Procurance en ik ben afgestudeerd op het gebied van Facility Management. Tijdens mijn studie al lag mijn interesse bij inkoop, reden waarom ik de minor Strategisch Inkoopmanagement aan de Hanzehogeschool Groningen heb gevolgd. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als plezierig-ambitieus, een doorzetter en iemand die zegt waar het op staat, met gevoel en respect voor de ander. Persoonlijk vind ik het belangrijk om het beste uit mezelf te halen. Ik ben intrinsiek gemotiveerd en zelfstandig, terwijl ik graag
onderdeel ben van een team. De sfeer is voor mij belangrijk. Deze eigenschappen sluiten goed aan bij waar Procurance voor staat. Verder ben ik in mijn vrije tijd erg sportief en zet ik me graag in voor het goede doel KiKa. Voor de komende periode kijk ik uit naar de nieuwe uitdagingen die ik graag aan ga!

Boudewijn van Immerseel

Boudewijn deed zijn eerste ervaringen met inkoop en aanbesteden op aan de andere kant van de tafel, als inschrijver op Europese Aanbestedingen en offertetrajecten. Enthousiast geworden door de veelzijdigheid van het inkoopvak, maakte hij de overstap naar deze discipline. De combinatie inkoopkennis en commerciële ervaring is al vaak een toegevoegde waarde gebleken bij onderhandelingen met leveranciers of bij het opstellen van heldere aanbestedingsstukken. Boudewijn merkt op dat moderne inkopers continue hun commerciële vaardigheden moeten gebruiken: “Al is het alleen maar om het noodzakelijke draagvlak bij interne stakeholders te creëren.”

Een inkooptraject met een goede kwaliteit en een lage prijs als resultaat, plus een grote mate van procesverbetering is keer op keer zijn ultieme doel.

Roelien Chrispijn

“Nuchter en realistisch met een positief kritische houding.” Zo omschrijven mensen mij. Ik ben enthousiast, leergierig en ga een uitdaging niet uit de weg. Met goede communicatieve eigenschappen beweeg ik me soepel tussen verschillende lagen in organisaties. Dit komt tijdens mijn inkoopwerk goed van pas, want je hebt met veel verschillende afdelingen, mensen en culturen te maken bij onze opdrachtgevers.

Ik houd ervan om een concreet doel voor ogen te hebben en resultaat te zien: inkoopprocesverbeteringen, besparingen en meer effectief “inkoopgedrag” binnen de klantorganisatie bijvoorbeeld. Om dat resultaat te bereiken spar ik graag met anderen, terwijl ik tegelijkertijd ook zelfstandig stappen voor mijn klant zet.

 

Cita Meijer

Inkopen is leuk! Ja, zeker volgens Cita. Het liefst zet ze haar tanden in meer complexe inkooptrajecten. Door een sterke betrokkenheid bij haar projecten, oprechte belangstelling voor de inhoud en een positief kritische instelling, legt Cita verbinding met de interne klant. Voor haar de manier om projecten tot een goed einde te brengen. Cita is sterk in het zoeken naar ruimte binnen de gestelde kaders en creëert zo mogelijkheden tot verbetering. Haar combinatie van inhoudelijke kennis, creatieve scherpte en sociale vaardigheden zorgt ervoor dat ook de interne klant enthousiast voor het inkoopproject wordt.

Inge Vink

Inkopers hebben nog al eens een stoffig imago. Je kunt van Inge een hoop zeggen, maar ‘stoffig’ is ze zeker niet! Van haar enthousiasme en energieke persoonlijkheid krijg je zin in (Europees) aanbesteden. Ze kan inkoop ‘verkopen’, belangrijk in veranderingsprocessen.

Inge is erg toegewijd naar haar klanten en houdt sterk rekening met de doelen van haar interne klanten. Dat kan een beetje fanatieke vormen aannemen…Voor klanten wel zo prettig om te ervaren dat oplossingen integraal gedragen worden en deadlines gehaald. Bovendien haalt haar nieuwsgierigheid en het zoeken naar slimme inkoopoplossingen het beste in een projectteam naar boven.

Ramon Lamberink

Hoe hij het doet, weten we nog steeds niet en is misschien wel het grootste mysterie bij Procurance. Zet Ramon aan tafel met een leverancier en hij krijgt het voor elkaar om een heel vervelende boodschap (tarief moet met 40% naar beneden) zó te verkopen dat de interne klant én leverancier met blij gevoel de deur uit lopen.

Naast kennis van zaken en daadkracht, heeft hij een hoge ‘gunfactor’. Voor Ramon is het toch niet snel goed genoeg. Terwijl iedereen al dik tevreden is, twijfelt Ramon of er niet nóg meer in had gezeten.

Yvette Berkel

In een meer klassieke opsomming van wapenfeiten, zou hier een klinkend CV staan, met ervaring in tal van organisaties, industrieën en landen. Als nuchtere professional is Yvette echter wars van borstklopperij. Ze gaat gewoon aan de slag voor haar klanten en regelt wat geregeld moet worden.

Haar kennis en ervaring helpt haar natuurlijk wel om snel in te schatten wat er moet gebeuren en op welke manier. Ze heeft een hoog energieniveau, met haar gaat de turbo erop. Yvette heeft daarbij een uitstekend gevoel voor mensen en helpt anderen het beste uit zichzelf naar boven te halen. Als ‘playing captain’ zet ze de lijnen uit en stroopt ze de mouwen op.

Bart Berkel

Bart verbindt en ontwikkelt graag mensen en ideeën. Dat doet hij ook binnen Procurance, waar hij verantwoordelijk is voor nieuwe initiatieven. Daarnaast ondersteunt hij direct of indirect de collega’s en klanten van Procurance als o.a. klankbord, trainer en workshop facilitator.

Bart heeft al veel verschillende profit en non-profit organisaties leren kennen, waardoor hij zich snel kan inleven in de uitdagingen waar deze voor staan. Een tikkeltje rebels, zorgen zijn nuchterheid, humor en enthousiasme altijd voor dynamiek en sfeer. En dat laatste is tenslotte 80% van het resultaat!