De overstap voor zij-instromers mogelijk maken

Bart Berkel, directeur van Procurance, over de overstap van Fleur Noordzij:

Procurance ziet zeer goede mogelijkheden voor de juiste zij-instromers, die de (semi)publieke sector in willen.

En met ‘de juiste’, bedoel ik professionals die hun sporen bijvoorbeeld al verdiend hebben in het inkoopvak aan de private kant. Het zijn in ieder geval mensen die weten hoe organisaties werken, die snappen hoe inkoop daar positieve impact op heeft en die vooral beschikken over uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden.

Het zijn mensen die weten hoe organisaties werken, die snappen hoe inkoop daar positieve impact op heeft en die vooral beschikken over uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden.

Met Fleur trokken we een winnend lot in de loterij: zij voldoet volledig aan deze kenmerken en is in de eerste plaats ook een heel fijn mens om mee te werken.

Weten hoe Fleur haar overstap heeft ervaren? Lees hier haar verhaal.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.