Wat Procurance anders maakt dan andere werkgevers…

… is dat Procurance écht selecteert op DNA!

Dit zorgt ervoor dat het team heel goed bij elkaar past, elkaar vertrouwt, en goed kan samenwerken. En dat pakt weer goed uit bij de opdrachtgevers.

Aan het woord is Nadieh Çakar. Zij werkt alweer bijna een jaar bij Procurance en is snel in het diepe gesprongen.

Een sprong in het diepe

Ik maakte een sprong in het diepe, omdat ik op dat moment nog helemaal niets van inkoop afwist maar er was wederzijds vertrouwen dat dat helemaal goed ging komen. De gesprekken die ik vooraf heb gevoerd waren dan ook heel prettig.

Werken en studeren tegelijkertijd

Op het moment dat ik bij Procurance startte, was ik bijna klaar met mijn opleiding HBO Facility Management, die ik de avonduren volgde. Het was flink bikkelen, maar uiteindelijk was dit het helemaal waard. Ik heb in deze periode heel veel op mij af zien komen, waar ik ook veel van heb geleerd.

Procurance gaf mij de kans en mogelijkheid om te werken en te studeren.

Door de vrijheid die ik kreeg, kon ik erg flexibel handelen.

Mijn afstudeeronderzoek heb ik vanuit Procurance vormgeven. Ik heb mij tijdens mijn vraagstuk bezig gehouden met duurzaam inkopen en heb hier mijn kennis en netwerk kunnen verbreden, wat heel erg goed uitkomt nu ik zelf als adviseur aan de slag ga.

Het belang van een eigen tempo bij het opleiden van nieuwe mensen

De hectiek die ik het afgelopen jaar heb ervaren, heeft er voor gezorgd dat ik op mijn plek zit. Als starter bij Procurance, begon ik bij het projectbureau. Hier werd ik in mijn eigen tempo opgeleid tot een inkoop professional. Omdat Procurance daarnaast veel opleidingsmogelijkheden biedt, startte ik recent met de benodigde ervaring bij mijn eerste opdrachtgever.

Vaak spreek ik mensen die eigenlijk geen idee hebben wat inkoop precies inhoudt. Wanneer ik hier met al mijn enthousiasme over vertel, merk ik dat ik mensen daar in meeneem.

Op dit moment wordt er op scholen volgens mij nog veel te weinig gedeeld over ons vak, waardoor er nog steeds een tekort is aan inkopers in de publieke sector. Omdat een bijna afgestudeerde zoveel te kiezen heeft, is de nu de kans nog klein dat diegene dan voor ons vak kiest. Toch raad ik iedereen die bijna klaar is, aan om je hier eens in te verdiepen, want het is een waardevolle rol in elke organisatie en ook nog eens hartstikke leuk. Ik ben nog iedere dag blij met mijn keuze!

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.