Even kennismaken – Robin van de Graaf

Ik ben Robin van de Graaf en werk als inkoopadviseur bij Procurance. Ik ben afgestudeerd als jurist en heb bewust gekozen voor de stap naar inkoop en daarmee de functie van inkoopadviseur.

Als jurist had ik in eerste instantie vooral uitvoerende taken, terwijl ik liever meer persoonlijk contact met klanten wilde én mijn adviesvaardigheden verder wilde ontwikkelen. De inhoudelijke kennis op het gebied van inkopen en aanbesteden heb ik opgedaan door het uitvoeren van mijn opdrachten en via diverse opleidingen, waaronder NEVI 1 en Aanbestedingsrecht voor juristen aan de VU. In de vorige nieuwsbrief stond het resultaat van die laatste studie.

Inmiddels werk ik al ruim 3 jaar met veel plezier bij Procurance en heb ik diverse mooie kleine en grotere organisaties mogen voorzien van inkoopadvies. Naast het begeleiden en uitvoeren van aanbestedingsprocedures, word ik benaderd voor juridische complexere vraagstukken door mijn klanten en adviseer ik mijn collega’s bij het opstellen van overeenkomsten en het beantwoorden van vragen in Nota’s van Inlichtingen.

Naast de leuke opdrachten heb ik ook erg leuke Procurance collega’s. Ondanks dat wij vaak niet bij elkaar op opdrachten zitten, geven mijn collegas mij het team- en “Procurance gevoel”. Als ik dit gevoel onder woorden breng, komt het voor mij overeen met een open en vertrouwelijke omgeving, waar iedereen elkaar in zijn waarde laat en voor elke vraag benaderbaar is.

Al het bovenstaande zorgt ervoor dat ik elke dag met veel plezier voor Procurance werk.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.