Even voorstellen: Kim Borgman

Mijn naam is Kim Borgman, ben 27 jaar oud en werk sinds twee jaar als inkoopadviseur bij Procurance. Hiervoor heb ik de opleiding Facility Management aan de Hanzehogeschool Groningen gevolgd inclusief de minor inkoopmanagement. Buiten werken om hou ik erg van reizen. Zo ben ik na mijn studie voor vijf maanden naar Azië geweest, om hier vrijwilligerswerk te doen en te backpacken.

In de afgelopen twee jaar bij Procurance heb ik verschillende opdrachten uitgevoerd bij gemeenten, een publieke omroep en het Kadaster. Door deze grote diversiteit aan opdrachtgevers door het hele land heb ik in korte tijd erg veel geleerd over aanbesteden. Doordat we een hecht team zijn met veel verschillende expertises, is er altijd snel hulp in te roepen bij ingewikkeldere vraagstukken.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.