ISD Bollenstreek over de samenwerking met Boudewijn

Over de ISD Bollenstreek

De ISD Bollenstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk en Teylingen. Bij de ISD Bollenstreek kunnen de bewoners terecht voor alle vragen op het gebied van sociale zekerheid en de Wmo.

Hulp gezocht bij aanbesteden

Freek Seiffers, afdelingshoofd, vertelt:

Bij de oprichting van het samenwerkingsverband, is een ICT-systeem voor het sociaal domein aangeschaft. Enige jaren geleden werd duidelijk dat er – vanwege de rechtmatigheid – echt aanbesteed moest worden.

We hebben een marktverkenning gehouden en dat heeft ons veel inzicht gegeven. Daarna moest de Europese aanbesteding gestart worden, terwijl onze organisatie geen ervaring had met de inkoop van een ICT-systeem. Onze expertise zit op de inhoud van het sociaal domein en aanbestedingstrajecten die daarbij horen.

We zochten daarom een partij die de aanbesteding kon begeleiden. Procurance was één van de partijen die we hebben uitgenodigd. Vanaf het eerste moment was het contact heel plezierig.

De samenwerking verliep als een tierelier

De voorbereiding van de aanbesteding startte middenin de coronatijd. Maar de samenwerking én het project verliepen als een tierelier.

Dat kwam vanwege de expertise van Boudewijn: hij bewaakte het aanbestedingsproces en vanaf het eerste moment zorgde hij ervoor dat iedereen wist wat er ging gebeuren en wat er van hem/haar verwacht werd. Tijdens de aanbesteding heeft Boudewijn ons echt ontzorgd. Een ander woord is er niet.

Niet alleen onze organisatie, maar ook de leveranciers waren erg tevreden over het aanbestedingsproces. Dat is een op professionele en plezierige manier verlopen.

Wat we voor ogen hadden is gelukt en de nazorg is goed

Wat we voor ogen hadden ten tijde van de marktverkenning, is gelukt. Binnenkort gaan we live met het nieuwe pakket. De implementatie verloopt soepel.

En tot op de dag van vandaag kan ik Boudewijn bellen met vragen. De nazorg is dus ook goed geregeld. Omdat de samenwerking zo leuk was, heb ik hem en een andere collega bij mij thuis uitgenodigd voor een diner. Dat zegt eigenlijk genoeg over hoe ik de samenwerking heb ervaren, toch?

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen. Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.