“Leave a sparkle wherever you go”

Mijn naam is Melissa van der Molen en sinds september 2019 werk ik bij Procurance. Daarvoor heb ik ruim anderhalf jaar de inkoopondersteuning bij een ander adviesbureau mogen uitvoeren.

Bij Procurance ben ik direct aan de slag gegaan voor verschillende klanten met uitdagende aanbestedingen op verschillende gebieden. Dit maakt dat ik dit werk zó leuk vind! Want het ene moment zit ik om tafel met een controller en het volgende met beleidsmedewerker voor het sociaal domein.

Door veel naar deze inhoudsdeskundigen te luisteren, leer ik zo ontzettend veel over verschillende onderwerpen. Daar geniet ik van.

Vanuit mijn rol begeleid ik het inkoopproces. Ik zorg ervoor dat het niet alleen op de juiste (rechtmatige) manier verloopt, maar ook op een soepele manier. Hoe ik dat doe? Vooral door alle leden van het projectteam continu te voorzien van informatie, zodat iedereen zich betrokken voelt en weet wat er speelt.

Ik geniet ervan. En dat straal ik volgens anderen ook uit. Mijn motto is dan ook: “leave a sparkle wherever you go!”

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.