Lotte over werk en sport: een gouden combinatie

Mijn werk en ik

Lotte van Weert:

Ik werk nu vier jaar als inkoopadviseur bij Procurance. Collega’s en klanten waarderen mijn enthousiasme, doorzettingsvermogen en het feit dat ik het belangrijk vind om altijd het beste resultaat te behalen. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor mijn projectgroep.

Ik krijg ontzettend veel energie om mensen te faciliteren bij een inkoopproces. Daarnaast vind ik het leuk om anderen te enthousiasmeren voor het inkoopvak. En vind ik het een uitdaging om inschrijvers altijd de juiste en gerichte feedback te geven op hun inschrijving.

Mijn sport en ik

Naast mijn werk schaats ik, ben ik regelmatig te vinden in de sportschool, loop ik hard, fiets ik en zet ik me op sportieve wijze graag in voor het goede doel Stichting Kinderen Kankervrij.

Tijdens mij studie facility management ben ik gestopt met schaatsen als topsport, maar ben mezelf blijven uitdagen op het gebied van sport. Ik heb namelijk tweemaal Giro di KiKa gefietst, dat is een fietstocht van 1.000 km in 6 dagen in de Dolomieten. Dit was een hele mooie en bijzonder periode.

Sporten is de basis: voor mij én voor mijn werk

Na mijn studie heb ik mij volledig op het werk gericht. Op het eerste gezicht twee compleet verschillende werelden, maar niets is minder waar.

Sinds ik ben begonnen met het werken bij Procurance, herken ik de volgende kernwaarden uit de topsport. Er worden keuzes gemaakt, alle mogelijke kansen worden benut en hindernissen worden overwonnen. Daarbij zijn discipline en een gezonde dosis doorzettingsvermogen vereist. En een stip op de horizon is van belang om succesvol te kunnen zijn. En bij iedere aanbesteding is er zo’n stip.

Ik zie veel voordelen van het sporten voor het werk: het brengt focus, effectiviteit en creativiteit.

Los van het feit dat sporten mijn basis is, is sporten voor iedereen belangrijk. Voor de focus, effectiviteit en creativiteit in het werk.

Een gezonde balans van ontspanning en spanning is nodig om goed te kunnen blijven presteren.

De momenten van sporten geven mij altijd een nieuwe impuls van energie. Maar het brengt mij ook tot andere inzichten. En soms heb ik ineens de oplossing scherp, voor een vraagstuk waar ik achter mijn bureau telkens op stuk liep.

Door te sporten voorkom ik onnodig stress of kan ik de stress beter managen en houd ik plezier in wat ik doe.

Ik ga daarom regelmatig ’s morgens voor werktijd sporten: dan begin ik de dag goed en relativeer ik wat er komen gaat. Dit brengt mij in een positieve flow en deze flow neem ik de hele dag mee. Het sporten na het werken, zorgt ervoor dat ik mijn werkdag echt afsluit.

Ik waardeer het enorm dat Procurance mij de ruimte geeft om mijn tijd zelf in te delen en mij zo de mogelijkheid biedt om te blijven sporten.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.