Onze stille kracht

Jacqueline werkt als office manager bij Procurance. Ze heeft bakken met werkervaring en al die ervaring komt op de goede manier samen in deze functie.

Ik vind het fijn om veel verschillende dingen tegelijkertijd om handen te hebben. Slim organiseren, regelen en faciliteren, zodat Procurance verder kan groeien. Daar word ik blij van.

Wat heb je voor Procurance allemaal gedaan?

Na mijn schooltijd ben ik meteen gaan werken. Ik ben begonnen als receptioniste en telefoniste en ben doorgegroeid naar de rol van directiesecretaresse en  managementassistente. In die verschillende rollen heb ik een breed pakket aan ervaring opgedaan.

Hoe ben je hier terecht gekomen?  

Ongeveer drie jaar geleden ben ik in contact gekomen met Bart Berkel. Hij stond op dat moment op het punt om met het bedrijf een volgende stap te zetten. Er kwamen steeds meer mensen bij Procurance werken en de nieuwe tool, Procureplan, was net ontwikkeld. Er was behoefte aan rust en nog meer structuur op de achtergrond, zodat het bedrijf op een goede manier verder kon groeien. En zo is de rol van officemanager ontstaan.

En hoe komt al jouw ervaring nu samen?

Nieuwe ideeën op een procesmatige manier goed laten landen, het regelen van de administratie en de facturatie, HR of facilitaire zaken, maar ook gewoon zorgen dat er lekkere koffie is: het heeft allemaal te maken met organiseren, regelen en faciliteren. Dat is de rode draad in mijn carrière geweest en hier komen alle leuke dingen in samen. 

“Binnen Procurance word je niet alleen gewaardeerd om wat je doet, maar vooral om wie je bent.”

Wat mij direct opviel is de betrokkenheid van alle collega’s. Iedereen is oprecht geïnteresseerd: in het werk en elkaar. Binnen dit bedrijf word je niet alleen gewaardeerd om wat je doet, maar juist ook om wie je bent. Dat is ook de belangrijkste selectie aan de poort, zoals Bart dat altijd zegt. Als je hier wilt komen werken, moet je vooral als mens passen binnen de club. En daarna komt het werk.

Dat werkt heel inspirerend en sluit aan mijn persoonlijke motto: samen sta je sterk en kom je tot de beste ideeën en oplossingen.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.