Samenwerken met Michel – een klant vertelt

Iedere organisatie die een betrouwbare, deskundige en eerlijke inkoopadviseur zoekt, kan ik Michel aanraden.

Een projectleider van het Kadaster vertelt over zijn samenwerking met Michel tijdens de aanbesteding die ging over de vervanging van gevel signing (borden) van een aantal Kadaster-locaties:

Tijdens het project viel de aangesloten inkoopadviseur door persoonlijke omstandigheden weg. Na een korte wachtperiode werd duidelijk dat er een externe inkoopadviseur zou worden ingevlogen, Michel Hartman van Procurance.

Vanaf het eerste moment heb ik het contact en de omgang met Michel als erg prettig ervaren. Hij heeft verstand van het inkoopproces rondom (Europese) aanbestedingen en durft kritische vragen te stellen waar ik als projectleider veel aan heb gehad.

Michel komt zijn afspraken na en zegt waar het op staat. Dit kan voor sommige mensen confronterend zijn. Maar dat is juist wat ik aan hem waardeer. Hij is van de open en eerlijke communicatie. En zorgt ervoor dat het aanbestedingsproces van A tot Z goed verloopt en tot een goed resultaat leidt. Iedere organisatie die een betrouwbare, deskundige en eerlijke inkoopadviseur zoekt, kan ik Michel aanraden.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen. Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.