Talentontwikkeling bij Procurance

Melissa over talentontwikkeling:

Sinds ik bij Procurance werk heb ik al voor vijf verschillende opdrachtgevers diverse projecten uitgevoerd. Ik vind het ontzettend leuk om een ‘kijkje te nemen in verschillende keukens’. Vakinhoudelijk leer ik dus heel snel, heel veel én bouw ik in korte tijd een goed netwerk op en kan ik mijn kennis delen met anderen.

Daarnaast geeft Procurance mij de kans om mijzelf te ontwikkelen. Na de afronding van mijn Nevi 1 opleiding ben ik gelijk doorgegaan met Nevi 2. Veel van mijn collega’s volgen daarna vaak de leergang ‘Aanbestedingsrecht voor inkopers’. Ik vind het ontzettend gaaf om te zien hoe veel aandacht er is voor (talent)ontwikkeling binnen Procurance.

Al ruim een jaar werk ik zoals bijna iedereen vanuit huis, maar ik was gewend om veel op pad te zijn. En gelukkig gebeurt dat steeds vaker. Zo zit ik ’s ochtends bij de ene klant en rijd ik in de middag naar de ander. Mijn reistijd gebruik ik om telefoontjes te plegen. Ik vind het fantastisch om snel te schakelen en tegelijkertijd veel verschillende ballen in de lucht te houden. Als doener vind ik het daarnaast heerlijk dat het projectmatig werken bij mijn rol hoort: goed plannen, iedereen op de juiste manier informeren en alles binnen de wettelijke termijnen organiseren. Ik geniet ervan. En dat straal ik volgens anderen ook uit. Mijn motto is dan ook: “leave a sparkle wherever you go!”

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen.

Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.