Werken met het projectbureau

Naast het werk binnen het projectbureau, wordt Marieke Harkink ingezet bij allerlei projecten die indirect met inkopen te maken hebben. Zo heeft zij in de afgelopen jaren de gemeenten Hardenberg en Ommen (mede) mogen ondersteunen bij de ontbinding van de gezamenlijke bestuursdienst en het opzetten van de nieuwe inkoopafdeling.

Hieronder een aantal mooie aanbevelingen die uiteraard op naam van Marieke staan, maar een mooi voorbeeld zijn van hoe klanten het projectbureau ervaren:

Raymond Postma, inkoopcoördinator:

“Je bent een prettige persoon om mee samen te werken die open en transparant is. Je hebt aandacht voor het zakelijke aspect, maar ook voor de menselijke kant wat de samenwerking ten goede komt.

Je pakt projecten projectmatig en procesmatig op. Hierdoor ontstaat een duidelijk en overzichtelijk structuur (wie/wat wordt er van elkaar verwacht). Je geeft mensen de ruimte om input te geven om zo tot een gezamenlijk traject en resultaat te komen, waarbij je de ambitie en doelen niet uit het oog verliest. 

Je bent communicatief sterk zowel in woord als geschrift en je denkt mee in oplossingen.

Kortom, ik heb deze periode als een mooie en fijne samenwerking ervaren!”

Inge Meems, contractmanager Maatschappelijk Domein

“Ik heb een aantal maanden samen mogen werken met Marieke. In onze samenwerking heb ik haar leren kennen als een fijne, enthousiaste en zeer kundige collega die binnen het Sociaal Domein diverse open-house inschrijvingen heeft afgehandeld.

Vanuit inkoop pakte zij dit professioneel constructief op en sloot ze aan op de behoefte van de organisatie.

Haar advies is passend en goed onderbouwd en met een goede afweging tussen de belangen van de organisatie en de belangen van de inschrijvers.”

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen. Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.