Hogeschool Utrecht

Over de samenwerking met Kim Borgman

Emile Vinken, manager inkoop

Eén van de vaste inkopers van het inkoopteam van Hogeschool Utrecht is helaas enige tijd geleden door ziekte uitgevallen. Omdat het herstel veel langer duurde dan gehoopt, hadden wij dringend behoefte aan het aanvullen van onze inkoopcapaciteit.

In het verleden hebben wij goede ervaringen opgedaan met Procurance en zij waren in staat om op korte termijn een heel gekwalificeerde inkoper aan te dragen: Kim.

Kim is een heel kundige inkoper en zij heeft zich de specifieke context van de hogeschool snel eigen kunnen maken. Daarnaast is zij een hele fijne collega om mee samen te werken. Ik heb ook signalen uit de organisatie gekregen dat de combinatie van vakinhoudelijke kennis en haar persoonlijke benadering als heel erg prettig wordt ervaren.

De samenwerking levert meer op dan alleen het aanvullen van de weggevallen inkoopcapaciteit.

Kim is echt onderdeel van het team geworden en denkt op dezelfde manier mee als de anderen. Daarbij brengt zij ook ervaring van andere organisaties mee, zodat zij ons goed kan adviseren over inkoopaspecten waar wij minder ervaring in hebben. En door de prettige manier van samenwerken is Kim ook goed in staat om als klankbord en begeleider van minder ervaren inkoopcollega’s op te treden.

Valerie Visser, junior inkoper

Kim luistert aandachtig, stelt goede vragen en is heel secuur. Ook is Kim altijd bereid haar mouwen op te stropen om iets voor elkaar te krijgen.

In onze samenwerking waardeer ik Kims kennis en expertise enorm.

Samen hebben we de aanbesteding Incassodiensten opgepakt en dit heeft mij geholpen mooie stappen te maken richting het zelfstandig uitvoeren van meervoudig onderhandse inkoopprocedures.

Over Procurance: Inkoop speelt binnen steeds meer organisaties een cruciale rol. Het raakt direct en indirect veel verschillende bedrijfsprocessen en heeft invloed op het resultaat van de organisatie (zowel kwantitatief als kwalitatief). Doordat steeds meer organisaties het belang inzien van hun inkoopactiviteiten, wordt een steeds groter beroep gedaan op de inkoopafdeling. Inkoop-gerelateerde besluiten worden dan ook steeds ingewikkelder. Procurance helpt organisaties daarbij. Wij maken het speelveld van inkoop op deze organisaties inzichtelijk en we laten de inkoopfunctie en -strategie het beste aansluiten op de organisatiedoelstellingen. Wij vinden dat inkopen mensenwerk is. En werken met mensen zit in ons DNA ingebakken. Kennis, kunde en ervaring zijn natuurlijk het stevige fundament, maar dat vinden wij niet genoeg. Het verschil dat we bij onze klanten maken, zit in de persoonlijkheid en ‘soft skills’ van onze inkoopconsultants. We brengen de drive, de energie om projecten op te starten en succesvol af te ronden. We bewegen ons met gevoel voor de context langs organisatorische obstakels, brengen belangen bij elkaar, krijgen mensen ‘mee’ en laten weerstand als sneeuw voor de zon verdwijnen. Of we geven deze weerstand zélf op subtiele wijze, wanneer een opdrachtgever iets wil dat echt niet goed voor hem is.